Omleta cu branza, cartofi si salsa de rosii

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Omleta cu branza, cartofi si salsa de rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa taiata fideluta 2-3 ardei iuti verzi (jalapeno), curatati de seminte si tocati 200 g cartofi fierti reci, taiati rondele subtiri 120 g branza rasa (se foloseste o branza cu textura ferma, dar nu tare, cum sunt Cheddar, Double Gloucester, Monterey Jack sau Manchego) 6 oua batute sare piper negru macinat coriandru proaspat, pentru ornat salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si se calesc ceapa si ardeii iuti 5 minute, la foc mediu, amestecand frecvent. Se adauga rondelele de cartofi si se gatesc 5 minute pana ce se rumenesc putin pe ambele parti; atentie, trebuie ca rondelele sa ramana intregi.
Cu o spumiera se scot legumele pe o farfurie. Se sterge tigaia cu un servetel, se adauga restul de ulei si se incinge puternic. Se readuce mixtura de ceapa si cartofi in tigaie; se presara branza rasa peste ele. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se incorporeaza in tigaie ouale batute, astfel ca sa se raspandeasca si sub vegetale. Se gateste aceasta omleta la foc mic, pana este facuta.
Se poate servi atat calda cat si rece, taiata in felii radiale si garnisita cu verdeturi tocate, cu salsa de rosii alaturi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.