Omleta cu cartofi si ceapa

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Omleta cu cartofi si ceapa
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta de origine spaniola, populara astazi in toata America Latina. La ea se poate adauga branza, legume si verdeturi aromate ca sa mie mai satioasa.
stelute
Ingrediente : 800 g cartofi de dimensiune medie, curatati si taiati rondele 100 ml ulei de masline 2 cepe taiate fideluta 6 oua coriandru proaspat, pentru ornat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : ecuadoriana Grad de dificultate: usor Cantitate : 3-4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incing 75 ml de ulei intr-o tigaie si se prajesc rondelele de cartofi 10 minute, intorcandu-le frecvent.
Se adauga ceapa, sare si piper si se gateste alte 10 minute, amestecand ocazional. Ceapa ar trebui sa fie transparenta si putin rumenita, iar cartofii fragezi.
Intre timp, se bat ouale intr-un castron. Se asezoneaza. Se adauga in castron cartofii si ceapa si se amesteca cu grija. Se lasa mixtura sa stea 10 minute.
Se sterge tigaia cu cervetele si se adauga uleiul ramas. Se toarna in tigaie mixtura din castron si se intinde in strat egal. Se gateste la foc foarte mic timp de 20 de minute, pana ce ouale sunt facute. Se serveste taiata in felii radiale.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.