Orez alb fiert

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez alb fiert
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Gatitul orezului in Asia este o adevarata arta, iar metodele diferite, functie de scop: obtinerea de orez lipicios, sau de orez ale carui boabe sa stea separate.
stelute
Ingrediente : 250 g orez standard cu bob lung (de exemplu, orez jasmine) apa rece
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se spala orezul pus intr-o sita, sub jet de apa rece, pana cand apa curge curata. Se pune apoi intr-o oala cu volum aproape egal de apa (apa trebuie doar sa acopere putin orezul). Se da in clocot, se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe 15 minute.
Se stinge flacara, se lasa oala acoperita si se lasa orezul sa se gateasca in proprii aburi circa 5 minute. Boabele ar trebui sa fie gatite, dar sa nu se lipeasca una de alta.


Share
Taguri : orez, apa
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.