Orez cu ardei iuti si mazare

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Orez cu ardei iuti si mazare
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 200 g orez cu bob lung 200 g rosii tocate in suc propriu 1 ceapa mica, tocata 2 catei de usturoi, tocati 2 linguri ulei de masline 2 cani supa concentrata de pui (se poate prepara din cubulete de concentrat) 1/2 lingurita sare 3 ardei iuti verzi 150 g mazare congelata piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-un vas mare si se toarna peste el apa clocotita, cat sa il acopere. Se amesteca rapid, apoi se lasa sa stea 10 minute. Se toarna apoi intr-o sita, se clateste cu apa rece, se scurge si se pune deoparte sa se usuce incet.
Intre timp, se pun rosiile cu sucul lor impreuna cu ceapa si usturoiul intr-un blender; se proceseaza pana se omogenizeaza.
Se incinge uleiul intr-o oala mare, se adauga orezul si se gateste la foc mediu, pana ce capata o culoare delicata, maro aurie. Se amesteca ocazional ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
Se adauga mixtura de rosii si se gateste la foc mediu pana ce tot lichidul este absorbit. Se adauga, amestecand, supa, sarea, ardeii iuti intregi si mazarea. Se gateste pana ce lichidul a fost absorbit iar orezul este fraged. Nu se amesteca in acest timp decat daca este necesar, ca boabele de orez sa nu se sfarame iar mixtura sa nu devina lipicioasa.
Se ia oala de pe foc, se acopera ermetic cu un capac si se lasa sa stea, la cald, 5-10 minute. Se scot ardeii, se afaneaza orezul cu o furculita si se serveste presarat cu piper proaspat macinat.
Ardeii iuti pot fi utilizati ca garnitura.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.