Orez cu fasole

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez cu fasole
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o mancare foarte populara in Jamaica, unde se prepara in mod traditional cu mazare; mazarea fiind un ingredient de sezon, disponibil doar o perioada limitata a anului, reteta foloseste mai des fasole uscata, in special varietatea pitica rosie.
stelute
Ingrediente : 200 g fasole uscata (varietatea pitica rosie) 2 fire proaspete de cimbru 120 ml smantana de cocos 2 foi de dafin 1 ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 1/2 lingurita ienibahar macinat 1 ardei gras, rosu sau verde, curatat de seminte si tocat 600 ml apa 450 g orez cu bob lung sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 14 ore 25 minute
Indicatii :

Se pune fasolea la inmuiat, in apa rece, peste noapte. Se scurge dimineata si se transfera intr-o cratita mare, prevazuta cu un capac. Se acopera fasolea cu apa proaspata, se da in clocot si se fierbe rapid 10 minute, dupa care se micsoreaza flacara si se fierbe 1 1/2 ora, sau pana cand fasolea se face frageda.
Se adauga cimbrul, smantana de cocos, foile de dafin, ceapa, usturoiul, ienibaharul, sarea si piperul. Se adauga cei 600 ml apa si se amesteca bine.
Se da in clocot si se adauga orezul. Se amesteca bine, se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe incet 25-30 de minute, pana ce tot lichidul este absorbit.
Se serveste ca garnitura pentru peste, carne rosie sau anumite mancaruri cu legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.