Orez cu fasole si rosii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Orez cu fasole si rosii
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 75 g fasole pitica din cutie 8 rosii, taiate in jumatate si curatate de seminte 2 catei de usturoi tocati 1 ceapa feliata 3 linguri ulei de masline 225 g orez brun cu bob lung, spalat 600 ml supa de legume (preparata cu concentrat de supa) 2 morcovi taiati cubulete 75 g fasole verde sare piper negru macinat smantana, pentru servit 4 tortillas de grau (vezi reteta mai jos) salsa de avocado (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se incalzeste grill-ul cuptorului la maxim. Se asaza rosiile, usturoiul si ceapa pe o tava de copt. Se toarna peste ele1 lingura de ulei si se amesteca bine. Se frig sub grill 10 minute, intorcandu-se doar o singura data, pana cand rosiile si ceapa s-au inmuiat. Se pun deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se incinge uleiul ramas intr-o cratita, se adauga orezul si se gateste 2 minute, amestecand, pana ce se face auriu.
Dupa ce s-au racit, se fac piureu rosiile, ceapa si usturoiul (intr-un blender), apoi se adauga la orez si se gatesc 2 minute, amestecand frecvent. Se adauga in cratita supa de legume, se acopera si se fierbe totul la foc mic-mediu timp de 20 de minute, amestecand ocazional.
Se adauga in cratita fasolea, morcovii si fasolea verde; se gatesc alte 10 minute, pana ce sunt fragede. Se asezoneaza, dupa gust.
Se ia cratita de pe foc si se lasa sa stea, acoperita, 15 minute.
Se incalzesc tortillas si se asaza fiecare pe cate o farfurie individuala. Peste ea se asaza mancarea de orez. Se serveste imediat, insotita de un bol de smantana si de salsa de avocado.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.
Salsa de avocado
Ingrediente : 1 ou fiert tare, curatat si tocat 1 avocado mare, bine copt 1 ceapa verde tocata marunt 2 fire de coriandru proaspat, tocate 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat sare
Indicatii : Se taie avocado in jumatate, pe lungime. Cu o lingurita, se scoate pulpa si se pune intr-un castron. Se sfarama bine cu o furculita, apoi se adauga oul fiert si se amesteca bine. Se adauga ceapa verde, coriandrul si ardeiul iute, se amesteca bine si se asezoneaza cu sare, dupa gust.