Orez cu fructe de mare in stil cubanez

Cautare:
SMS Fotbal
/ anexe
Orez cu fructe de mare in stil cubanez
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 450 g creveti mari (tiger) 1 litru zeama (supa) de peste 450 g calamar 16 scoici 16 midii 60 ml ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 2 catei de usturoi pisati 350 g orez cu bob lung 3 linguri frunze de coriandru tocate 2 limete, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : cubaneza Grad de dificultate: greu Cantitate : 8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se curata crevetii si se pun deoparte. Se pun carapacele intr-o cratita si se adauga zeama de peste. Se da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe incet 15 minute. Se strecoara lichidul intr-un castron, aruncand carapacele.
Se curata calamarul sub jet de apa rece. Se trag lateral tentaculele, se arunca bucata de cartilagiu transparent din interiorul cavitatii corpului. Se spala corpul calamarului bine de tot. Se arunca membrana gri-purpurie care acopera corpul. Se taie printre tentacule si cap, aruncand capul si maruntaiele. Se lasa tentaculele intregi, dar se arunca ciocul tare din mijlocul lor. Se taie corpul inele subtiri.
Se freaca scoicile si midiile sub jet de apa rece. Se curata de “barbi” si se arunca cele care nu isi inchid carapacele cand sunt batute cu degetul. Se pun intr-un vas, se acopera cu cateva prosoape de hartie umezite si se pun la frigider pana le vine randul sa fie folosite.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie cu capac, la foc iute. Se adauga calamarii si se sareaza bine. Se prajesc 2-3 minute, pana ce inelele incep sa se curbeze. Se scot din ulei cu o spumiera si se pun deoparte.
Se adauga crevetii si se prajesc 2 minute. In momentul in care se fac roz, se iau de pe foc.
Se toarna uleiul ramas in tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza, la foc mic, 5 minute. Se adauga apoi usturoiul si ardeiul iute si se calesc 2 minute. Se adauga orezul si se amesteca 1 minut, pana ce incepe sa se coloreze putin.
Se adauga supa de carapace de creveti si se da in clocot. Se acopera tigaia, se micsoreaza flacara si se fierbe incet timp de 15-20 de minute.
Se adauga scoicile si midiile si se acopera tigaia. Se fierbe 3-4 minute, pana ce li se deschid cochiliile. Se ia tigaia de pe foc si se arunca scoicile si midiile care au ramas cu cochiliile inchise. Se adauga calamarii si crevetii prajiti, coriandrul si sucul de limeta. Se asezoneaza, se amesteca si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.