Orez cu fructe de mare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Orez cu fructe de mare
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 3 salote, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 225 g orez jasmine 300 ml bulion de peste (sau supa preparata din cubulete de concentrat) 4 cepe verzi, tocate 2 linguri de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 225 g pui de sepii, curatati si feliati 225 g file de peste alb, fara piele, taiat cubulete 225 g sile de somon, fara piele, taiat cubulete 4 linguri de frunze proaspete de coriandru, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se stir-fry salotele si usturoiul timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Se adauga orezul si se continua alte 2-3 minute.

Se adauga un polonic de bulion si se fierbe orezul, adaugand din cand in cand alte cantitati de bulion, timp de 12-15 minute, pana se face fraged. Se transfera intr-un platou mare, se racoreste si apoi se pune in frigider, peste noapte.

Se incinge ueliul ramas intr-un wok si se stir-fry ceapa verde si pasta de curry timp de 2-3 minute. Se adauga sepiile si pestii si se gatesc, amestecand cu grija ca sa nu se rupa cubuletele de peste. Se adauga orezul si coriandrul si se lasa 2 minute, pana ce se incing bine. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.