Orez cu fructe si alune

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez cu fructe si alune
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 linguri de ulei de alune, ghee sau unt 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 3 cm bucata de radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 1 lingurita de boia iute 1 lingurita de seminte de chimion 1 lingura de pudra de curry, nu foarte iute 1 1/2 cana orez 450 g cutie cu rosii tocate 3 1/2 cani fiertura de legume, clocotita 3/4 cana cu caise uscate, taiate feliute 1 ardei gras rosu, curatat si taiat bucatele 3/4 cana cu mazare congelata 1-2 banane mici, nu prea coapte 1/3 – 1/2 cana cu amestec de alune prajite sare piper negru, macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste la foc mic-mediu, circa 3 minute.
Se adauga usturoi, ghimbir, boia, seminte de chimion, curry si orez. Se gatesc ingredientele 2 minute, amestecand permanent, pana ce orezul este bine combinat cu ulei si condimente.
Se toarna in cratita fiertura de legume, amestecand. Se adauga rosiile si se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se da amestecul in clocot, se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele 40 de minute, pana ce orezul este aproape facut, iar majoritatea lichidului a fost absorbit.
Se adauga caisele, ardeiul gras si mazarea. Se acopera cratita si se continua gatitul alte 10 minute.
Se ia cratita de pe foc si se lasa sa stea 5 minute, acoperita.
Se decojesc bananele si se taie rondele. Se ia capacul de pe cratita si se afaneaza mixtura de orez cu o furculita. Se adauga alunele prajite si feliutele de banana si se amesteca.
Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.