Orez cu hamsii

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Orez cu hamsii
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g orez 1 kg hamsii proaspete, curatate de capete si sira spinarii 1 ceapa tocata marunt 1/2 cana stafide 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita zahar 70 g unt 2 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se soteaza ceapa intr-o tigaie, in ulei incins, impreuna cu stafide, scortisoara, sare piper si zahar, timp de 3 minute.
Se adauga orezul si se prajeste totul la foc iute timp de 1 minut. Se micsoreaza flacara si se gateste in continuare timp de 20 de minute, adaugand apa fierbinte, in portii, dupa cum absoarbe orezul. Se ia de pe foc si se adauga jumatate din unt; se amesteca bine.
Se unge cu unt o tava rotunda de copt; se asaza jumatate din hamsii pe fundul ei, intr-un singur strat uniform, pornind de la margini spre centru si orientand hamsiile cu cozile spre acesta, ca spitele unei roti.
Se asaza peste primul strat de hamsii mixtura de orez, intr-un strat uniform. Deasupra orezului, se asaza restul hamsiilor, intr-un strat identic cu primul. Se puncteaza stratul de deasupra cu restul de unt si se da la cuptor, la 180 °C, timp de 15 minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.