Orez cu lapte in stil argentinian

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Orez cu lapte in stil argentinian
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 cani lapte 1/2 cana orez cu bob rotund 5 cm bucata rulou de scortisoara 2 fasii de coaja de portocala un praf de sare 1/4 cana stafide 1/2 cana zahar 2 linguri unt 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita scortisoara macinata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : argentiniana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se pune laptele la fiert intr-o cratita, la foc mediu, impreuna cu orezul, scortisoara, coaja de portocala si sare. Cum da in clocot, se face flacara mica si se fierbe, amestecand adesea si racaind cu o spatula de lemn fundul si peretii cratitei (ca sa se evite lipirea orezului), timp de 45 de minute.
Se adauga stafidele si zaharul si se fierbe alte 15 minute. Se amesteca frecvent ca sa se impiedice lipirea orezului de cratita.
Se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia. Se potriveste de zahar si se orneaza cu scortisoara macinata. Se serveste cald sau rece.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
elga50       wrote on    2010 05 01 @ 08:58
Am preparat aceasta reteta, numai ca am folosit steamer-ul (vasul de pregatit cu aburi). Am redus laptele de la 4 cani la 3 si toate celelalte ingredinte proportional, pentru ca nu-mi incapea in cutiuta pentru pregatit orezul. Reteta este absolut minunata! In loc de coaja de portocala care imi lipsea din casa pe moment, am folosit cateva picaturi de esenta de portocale. Am pastrat ordinea alimentelor si timpii de pregatire, ceva mai mult la sfarsit pentru ca la aburi se prepara mai indelung decat direct pe flacara. Incantarea vine si din faptul ca nu am avut vase de spalat si de racait la sfarsit si nici grija de a sta langa cratita. SUPER!