/ deserturi
Orez cu lapte si fistic
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Reteta este foarte populara in India.

Ingrediente :
1/4 cana cu orez Basmati
5 cani cu lapte
8 linguri de zahar
fistic macinat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
indiana
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
8-10 portii
Durata :
0 ore 45 minute
Indicatii :
Se spala orezul bine de tot si se pune intr-o oala mare. Se adauga jumatate din cantitatea de lapte si se da in clocot, la foc mic. Se fierbe pana ce laptele a fost complet absorbit, amestecand ocazional.
Se ia oala de pe foc. Se sfarama orezul, folosind miscari rapide, circulare, timp de minim 5 minute, pana ce toate cocoloasele au fost sparte.
Se readuce oala pe foc si se adauga treptat restul de lapte. Se da in clocot la foc mediu, amestecand ocazional.
Se adauga zaharul si se continua gatitul, amestecand constant 7-10 minute, pana ce mixtura este destul de groasa si de consistenta.
Se transfera orezul in castroane termorezistente sis e decoreaza cu fistic tocat. Se serveste ca atare, sau alaturi de paine puri.