Orez cu linte

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Orez cu linte
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 400 g orez 250 g linte rosie 1 ceapa taiata rondele subtiri 5 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie lintea cel putin 1 ora in apa rece, apoi se fierbe si se scurge bine. Lichidul in care a fiert se pastreaza.
Se soteaza ceapa in ulei incins, apoi se scurge si se pastreaza deoparte, la cald.
Se soteaza orezul in acelasi ulei pana ce de vine transparent, apoi se adauga apa fierbinte in care a fiert lintea, sare si piper. Se gateste 20 de minute.
Se scurge apoi orezul si se pune pe un platou. Deasupra sa se asaza lintea, care se orneaza cu ceapa prajita.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.