Orez cu linte si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez cu linte si condimente
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este o combinatie de orez cu masoor dhal (linte rosie), simplu de gatit si delicioasa la gust; se serveste mai ales cu carne tocata de miel si chutney. Reteta foloseste ghee (unt clarificat) care poate fi incalzit la temperaturi foarte mari fara sa se arda. Ghee adauga gust de nuca si luciu mancarii.
stelute
Ingrediente : 1 cana cu orez basmati 3/4 cana de masoor dhal (linte rosie) 2 linguri de ghee (sau unt) 1 ceapa mica, feliata subtire 2 catei de usturoi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir, decojita si tocata marunt 1/2 lingurita de curcuma macinata 2 1/2 cani cu apa 1 lingurita de sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se combina orezul cu lintea si se spala impreuna in cateva ape, frecand boabele cu degetele.
Se incinge ghee intr-o cratita mare. Se adauga ceapa si se soteaza 2 minute. Se micsoreaza flacara, se adauga usturoi, ghimbir si curcuma si se prajesc 1 minut, amestecand continuu.
Se adauga mixtura de orez si linte si se amesteca bine. Se adauga apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierb ingredientele, cu cratita acoperita, timp de 20-25 de minute.
Se potriveste de sare chiar inainte de a fi adusa la masa. Se transfera pe farfurii individuale si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.