Orez cu oua si spanac

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Orez cu oua si spanac
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg spanac, curatat si taiat fasii 1 pachet unt 1 cana orez 6 oua 150 g bacon 6 felii de paine 3 linguri lapte sare piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se pune spanacul intr-o cratita cu putina apa. Se fierbe 15 minute; se scurge.
Se topesc 2 linguri de unt intr-o cratita, se adauga spanacul si se caleste. Se sareaza, se pipereaza si se adauga putin lapte. Se gateste la foc mic cateva minute.
In alta cratita se pune orezul la fiert cu 3 cani de apa si putina sare. Dupa ce da apa in clocot se micsoreaza focul si se fierbe 20 de minute. Se scurge.
Se pune intr-o forma rotunda jumatate din orez si se asterne deasupra lui jumatate din cantitatea de spanac. Peste spanac, se asaza restul de orez. Se lasa sa stea 10 minute.
Se prajesc baconul, feliile de paine si apoi ouale.
Se rastoarna forma pe un platou mare, in jurul orezului se asaza, pe frunze de salata, feliile de paine; pe fiecare felie se asaza cate un ou si o feliuta de bacon.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.