Orez cu rosii

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez cu rosii
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este o garnitura foarte colorata, mai ales daca este ornata cu ardei iuti verzi, frunze de coriandru si oua fierte tari.
stelute
Ingrediente : 2/3 cana cu ulei 2 cepe medii, feliate subtire 1 lingurita de boabe de mustar 2 catei de usturoi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 1/2 lingurita de curcuma, macinata 1 lingurita de boia iute 1 1/2 lingurita de sare 400 g rosii din cutie 2 1/4 cani cu orez basmati 2 1/2 cani cu apa 3 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati marunt frunze proaspete de coriandru, tocate 3 oua fierte tari, taiate in jumatate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajeste ceapa pana ce se rumeneste.
Se adauga boabele de mustar, ghimbirul, usturoiul, curcuma, boiaua si sarea si se amesteca. Se micsoreaza flacara, se adauga rosiile si se gatesc 10 minute, amestecand viguros, ca sa se desfaca bucati.
Se adauga orezul, amestecand cu grija, pana se incorporeaza in mixtura. Se toarna apa in cratita, amestecand. Se acopera cratita si se gatesc ingredientele la flacara mica, pana ce apa a fost absorbita, iar orezul este facut.
Se transfera orezul cu rosii pe farfurii incalzite.
Se orneaza cu ardei iuti verzi tocati, frunze de coriandru si jumatati de oua fierte. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.