Orez cu sofran

Cautare:
garnituri / cereale
Orez cu sofran
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1/2 lingura de sofran 2 linguri de ulei vegetal (unt, margarina) 1-2 cepe mari, taiate fin 1 1/2 cesti de orez Basmati 8 cuisoare 4 pastai de cardamom 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie sofranul in jumatate de ceasca de apa fierbinte, timp de 20-30 minute. Intre timp, se soteaza ceapa in ulei incins pana devine sticloasa. Se pune deoparte.
Se spala orezul Basmati in 5-6 ape, pana cand apa ramane curata, si se lasa la inmuiat 30 de minute, dupa care se scurge bine.
Se pun orezul si ceapa intr-o tigaie si se adauga jumatatea de ceasca de apa cu sofran, impreuna cu 2 1/2 cesti apa fierbinte, pastaile de cardamom, cuisoarele, sarea si piperul. Se amesteca. Se da in clocot, pe flacara medie, apoi se reduce flacara la minimul posibil, se acopera tigaia si se fierbe incet de tot 15 minute. Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa stea 10-15 minute. Se ia capacul si se afaneaza cu o furculita.
Daca a mai ramas apa, se scurge. Se serveste alaturi de orice fel de curry, sau alte mancaruri pe baza de carne sau legume.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.