Orez cu spanac

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez cu spanac
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Strat de spanac asezat deasupra patului de orez, in aceasta reteta foarte populara in Caraibe, a fost, se spune, rezultatul unui accident. Ar fi trebuit sa fie pregatit ca un fel separat, dar bucatarul, in criza de timp, pur si simplu l-a folosit ca topping pentru orez.
stelute
Ingrediente : 40 g unt sau margarina 1 ceapa tocata marunt 2 rosii proaspete, tocate 450 g orez Basmati, bine spalat 2 catei de usturoi, pisati 600 ml supa concentrata, sau apa 350 g spanac proaspat, taiata fasiute sare piper negru macinat 2 rosii taiate felii, pentru garnisit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : dominicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se topesc 25 g unt intr-o cratita mare, dotata cu un capac. Se caleste ceapa la foc mediu timp de 3-4 minute, pana ce se inmoaie si devine trasnparenta. Se adauga rosiile tocate si se amesteca.
Se adauga orezul si usturoiul, se amesteca bine si se gatesc 5 minute, apoi se adauga treptat supa, amestecand constant. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se acopera cratita si se fierbe orezul la foc mediu 10-15 minute, pana ce este aproape facut, apoi se micsoreaza flacara.
Se asaza spanacul deasupra orezului, intr-un strat uniform. Se acopera cratita si se gateste 5-8 minute, pana ce spanacul se inmoaie iar orezul este facut. Se transfera pe un platou, untul ramas se taie bucatele si se puncteaza cu el stratul de spanac. Se orneaza cu felii de rosie si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.