Orez dulce cu sofran

Cautare:
SMS Fotbal
/ deserturi
Orez dulce cu sofran
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Este un desert traditional, o reteta rapida si usoara, care arata impresionant, mai ales decorata cu fistic.
stelute
Ingrediente : 1 cana cu orez basmati 1 cana cu zahar 1 lingurita cu firisoare de sofran 1 1/4 cana cu apa 2 linguri ghee (sau unt) 3 cuisoare 3 pastai de cardamom 2 linguri de stafide golden boabe de fistic, pentru decor
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se spala orezul de doua ori si se da in clocot, intr-o oala cu apa, amestecand. Se ia oala de pe foc cand orezul este pe jumatate facut; se scurge orezul, cu grija, si se pune deoparte.
Intr-o craticioara, se fierb in apa zaharul si sofranul, la temperatura medie, amestecand frecvent, pana ce se obtine un sirop mai gros. Se pune deoparte.
In alta craticioara, se incinge ghee-ul, se adauga cuisoarele si cardamomul si se amesteca ocazional cateva secunde. Se ia craticioara de pe foc.
Se readuce orezul pe flacara mica si se adauga stafidele; se amesteca bine. Se adauga siropul si se amesteca.
Se toarna mixtura de ghee peste orez si se amesteca. Se fierbe orezul la foc mic timp de 10-15 minute, acoperind oala cu un capac. Daca este nevoie, se mai adauga putina apa.
Se serveste orezul cald, decorat cu fistic.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.