Orez fript condimentat

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez fript condimentat
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
La aceasta reteta se mai pot adauga, pentru un plus de culoare, cateva boabe de mazare si cubulete de morcov.
stelute
Ingrediente : 2 1/4 cani cu orez, bine spalat 1 ceapa medie, feliata cat mai subtire 2 linguri ghee (sau unt) 2 catei de usturoi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir, decojita si tocata marunt 1 lingurita de sare 1 lingurita de seminte de chimion negru 3 cuisoare intregi 3 pastai de cardamom verde, putin crapate 2 rulouri de scortisoara, circa 5 cm lungime fiecare 4 boabe de piper negru 3 1/4 cani cu apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se topeste ghee intr-o cratita mare si se soteaza ceapa pana ce se rumeneste. Se adauga ghimbir, usturoi si sare, amestecand bine. Cu o spumiera se scoate din cratita cam jumatate din mixtura de ceapa si se pune deoparte.
Se adauga in cratita orezul, semintele de chimion negru, cuisoarele, cardamomul, scortisoara si piperul. Se amesteca ingredientele si se gatesc 3-5 minute, la foc mediu.
Se adauga apa si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se gateste pana ce se absoarbe apa..
Se transfera orezul pe farfurii si se serveste garnisit cu restul de ceapa prajita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.