Orez galben

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez galben
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Acest orez isi datoreaza culoarea si gustul distinct semintelor de achiote macinate, condiment cunoscut sub numele de annatto.
stelute
Ingrediente : 200 g orez alb cu bob lung 2 linguri ulei 1 lingurita pudra de annatto 1 ceapa mica tocata marunt 2 catei de usturoi pisati 500 ml zeama de carne de pui 50 g ardei iuti (preferabil jalapeno) murati, tocati sare coriandru proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-un vas termorezistent, se toarna deasupra apa clocotita, cat sa-l acopere, si se lasa 20 de minute. Se scurge, se spala sub jet de apa rece, se scurge din nou.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga pudra de annatto si se gateste, amestecand constant, 2-3 minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 3-4 minute, pana cand ceapa se face transparenta. Se adauga orezul, se amesteca bine si se gateste 5 minute.
Se toarna in cratita supa, se amesteca bine si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera cratita si se fierbe orezul 25-30 de minute, pana ce tot lichidul a fost absorbit.
Se adauga ardeii iuti tocati si se amesteca bine. Se sareaza, apoi se transfera intr-un castron unde se orneaza cu coriandru tocat.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.