Orez prajit cu bame

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez prajit cu bame
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Bamele au fost introduse in America Latina si Caraibe de sclavii negri, din Africa, adusi sa lucreze pe plantatiile de trestie de zahar.
stelute
Ingrediente : 1 lingura unt 2 linguri ulei 1 catel de usturoi, pisat 1 ceapa mica rosie, tocata 120 g bame, curatate de tulpini si varfuri, feliate 2 linguri amestec de cubulete de ardei grasi, rosu si galben 1/2 lingurita cimbru uscat 1 ardei iuti verzi, tocati marunt 1/2 lingurita amestec de condimente macinate (anason stelat, scortisoara, piper, cuisoare, fenicul) 1 cubulet de bulion (concentrat de supa), sfaramat 2 lingurite sos de soia 1 lingura coriandru proaspat, tocat 225 g orez alb cu bob lung, fiert sare piper negru macinat coriandru proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : antileza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se topesc untul si uleiul intr-o tigaie mare. Se adauga usturoiul si ceapa si se calesc 5 minute la foc mediu, pana ce ceapa se inmoaie, dar nu apuca sa se rumeneasca. Se adauga bamele in tigaie si se gatesc incet 6-7 minute.
Se adauga ardeii grasi, cimbrul, ardeiul iute si amestecul de condimente macinate. Se amesteca si se gateste 3 minute, apoi se adauga cubuletul de concentrat de supa.
Se adauga sosul de soia, coriandrul tocat si orezul, si se amesteca continuu pana ce se incing bine. Se asezoneaza orezul cu sare si piper si se serveste ornat cu fire de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.