Orez prajit cu creveti si carne de porc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Orez prajit cu creveti si carne de porc
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
Orezul prajit poate fi atat de elaborat, incat sa devina un fel de mancare prin el insusi. La chinezi, se serveste de regula la sfarsitul mesei, in caz ca mesenii sunt inca flamanzi. Exista zeci de variatii pe tema orezului prajit si nici o regula stricta. Se pot folosi orice ingrediente proaspete sau ramase de la mesele anterioare.
stelute
Ingrediente : 3 linguri ulei de alune 1 ou batut 100 g creveti cruzi, decorticati, curatati si taiati in jumatate 100 g carne de porc Cha siu (vezi reteta mai jos), tocata 2 linguri ceapa verde tocata marunt 200 g orez gatit, rece 1 lingurita sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 22 minute
Indicatii :

Intr-un wok fierbinte, se incinge 1 lingurita de ulei si se toarna oul. Se gateste, amestecand, pana se face jumari. Se scoate din wok si se pune deoparte.
Se adauga orezul ramas si se stir-fry crevetii, cha siu si ceapa verde, timp de 2 minute. Se adauga orezul si sarea, amestecand continuu ca sa se desparta boabele de orez, si se gateste 2 minute. Se adauga oul si se amesteca bine.
Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.