Orez prajit in stil japonez

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / legume si fructe
Orez prajit in stil japonez
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cani de orez 2 1/2 cani apa 1/4 cana ceapa tocate 1/4 cana morcovi tocati 1/4 cana ardei gras tocat 1/3 cana sunca de porc tocata 2 oua 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1 lingurita bulion de pui 2 linguri sos de soia 2 linguri ulei vegetal
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se pune orezul intr-o sita si se spala sub jet de apa pana ce apa care curge este transparenta. Se lasa la inmuiat cel putin 30 de minute (1 ora este ideal).
Se scurge si pune intr-o oala; se adauga apa, astfel ca volumul de apa sa depaseasca putin cel al orezului, se da in clocot la foc iute; se micsoreaza flacara, se acopera cu un capac si se fierbe inabusit 15-20 de minute, pana ce apa este absorbita.
Se ia cratita de pe foc si se lasa sa stea acoperita 10-15 minute inainte de a fi folosit. Pentru aceasta reteta, cel mai bine este sa se utilizeze orez fiert cu o zi inainte.
Se incinge un wok si se adauga putin ulei. Se bate un ou intr-un castronel. Se pune oul in wok si se face jumari. Se transfera oul jumari pe o farfurie si se pastreaza la cald.
Se pune wokul pe foc iute si se adauga restul de ulei. Se soteaza legumele si sunca pana ce devin moi. Se adauga orezul fiert si se amesteca bine. Se adauga oul jumari, sare, piper, bulion si se amesteca. Se micsoreaza flacara, se adauga sos de soia si se amesteca repede. Se ia de pe foc si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.