Orez stir-fry cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / legume si fructe
Orez stir-fry cu legume
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 225 g orez jasmine 2 linguri de ulei de alune 1 lingura de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 6 cepe verzi, feliate 2 catei de usturoi, pisati 1 dovlecel, taiat batonase subtiri 120 g fasole lunga 175 g sparanghel, curatat 1 lingura de sos de peste 3-4 frunze proaspete de busuioc thailandez
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierbe orezul in apa clocotita, cu sare, timp de 12-15 minute, se scurge bine, apoi se racoreste si se pune in frigider, pana a doua zi.
Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry pasta de curry timp de 1 minut. Se adauga ceapa verde si usturoiul si se continua inca 1 minut.
Se adauga legumele si se continua alte 3 minute, sau pana cand se fragezesc.
Se afaneaza orezul cu o furculita, ca sa se sparga aglomerarile. Se adauga orezul in wok si se gateste, amestecand, timp de 2-3 minute, pana ce este fierbinte.
Se adauga sosul de peste si frunzele de busuioc. Se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.