Orez verde

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Orez verde
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta figureaza mai ales in meniurile restaurantelor, dar este adesea preparata si in casa. La sfarsit, daca se doreste, se pot adauga cantitati suplimentare de ardei iute si ardei gras de culoare verde.
stelute
Ingrediente : 2 ardei iuti verzi, preferabil poblano 1 ardei gras mic, de culoare verde 200 g orez alb cu bob lung 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de coriandru proaspat cateva fire de patrunjel 500 ml zeama de carne de pui 2 linguri ulei 1 ceapa mica, tocata marunt sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se coc ardeii iuti si grasi intr-o tigaie, intorcandu-i frecvent, pana ce coaja lor se innegreste. Se pun apoi intr-o punga solida de plastic care se inchide etans; se lasa 20 de minute, ca aburul sa desavarseasca gatitul ardeilor.
Se pune orezul intr-un vas termorezistent, se toarna deasupra apa clocotita, cat sa-l acopere, si se lasa 20 de minute. Se scurge, se spala sub jet de apa rece, se scurge din nou.
Se scot ardeii din punga si se decojesc; se indeparteaza cotoarele si semintele. Se pun apoi intr-un blender, impreuna cu usturoiul si cu majoritatea frunzelor de coriandru si patrunjel rupte de pe tulpini (se pastreaza cateva frunze pentru ornat). Se mai toarna in blender si jumatate din zeama de pui si se proceseaza pana la omogenizare. Se adauga restul de zeama si se proceseaza din nou.
Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa si orezul si se prajesc 5 minute la foc mediu, pana ce ceapa se face transparenta, iar orezul devine un auriu. Se adauga piureul subtire din blender si se amesteca bine. Se micsoreaza flacara, se acopera tigaia si se gateste orezul 25-30 de minute, pana ce tot lichidul a fost absorbit si orezul este fraged.
Se adauga sare si se orneaza cu frunzele de verdeata lasate deoparte in acest scop.
Se serveste orezul cu feliute de limeta. Acest tip de garnitura merge excelent cu pestele si fructele de mare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.