Orez Xinjiang cu miel

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Orez Xinjiang cu miel
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Aceasta mancare din provincia Xinjiang este de origine uigura si se mananca mai curand cu degetele decat cu betisoarele sau cu lingura. Este o mancare servita la nunti, inmormantari si sarbatori traditionale, inclusiv in prima zi a Anului Nou chinezesc.
stelute
Ingrediente : 2 linguri ulei de alune 300 g carne de miel, taiata bucatele 2 morcovi, tocati 2 cepe, tocate 1 lingurita sare 1 lingurita ghimbir macinat 1 lingurita ardei de Sichuan, prajiti putin si zdrobiti 450 g orez alb cu bob scurt sau mediu, dar nu lipicios 850 ml apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o caserola mare si se stir-fry carnea 1-2 minute, pana ce isi schimba culoarea. Se adauga morcovii si ceapa si se stir-fry pana ce incep sa se inmoaie. Se adauga sare, ghimbir si ardei de Sichuan; se amesteca bine.
Se adauga orezul si apa si se da in clocot. Se acopera vasul si se gateste la foc mic, timp de 30 de minute, pana ce orezul a absorbit tot lichidul.
Se serveste mancarea ca fel principal, sau ca insotitor al altor mancaruri.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.