Ostropel de mistret cu mamaliga

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vanat
Ostropel de mistret cu mamaliga
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Carnea de mistret este foarte populara in regiunile italienesti Toscana si Umbria. Aici este gatita cu mult usturoi, verdeturi aromate si condimente, rezultand un sos bogat care merge bine cu mamaliga.
stelute
Ingrediente : 450 g carne de mistret pentru tocana, dezosata si curatata de grasime, taiata cubulete 2 cepe 1 rulou de scortisoara 250 ml vin rosu robust 15 boabe de ienupar, sfaramate 4 foi de dafin 4 catei de usturoi, feliati subtire 1 lingura de ulei de masline extra virgin 1 morcov, tocat 1 tulpina de telina, tocata 1 cutie rosii tocate, circa 400 g 1 lingurita de otet balsamic 300 ml zeama de carne de vita, preferabil preparata in casa 10 g ciuperci porcini uscate, bine spalate cateva fire de verdeturi aromate proaspete (rozmarin, salvie, oregano sau patrunjel), tocate grosier sare piper negru, macinat 300 g malai instant (polenta) 100 g branza ricotta 1 lingura rozmarin proaspat, tocat, pentru mamaliga
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 50 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun bucatelele de carne intr-un castron. Se toaca una dintre cepe si se adauga in castron impreuna cu scortisoara, vinul, ienuparul, foile de dafin, usturoiul si piperul (acesta dupa gust). Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat in frigider, peste noapte sau mai mult, pana la 2 zile.
Se scoate carnea din marinada si se sterge cu prosoape de hartie. Se scurge marinada si se pune deoparte. Se toaca restul de ceapa. Se incinge uleiul intr-o caserola rezistenta la flacara, se adauga carnea si se rumeneste uniform. Se adauga apoi ceapa tocata, morcovul si telina si se gatesc 3-4 minute, sau pana cand vegetalele incep sa se inmoaie.
Se adauga lichidul din marinada, rosiile cu suc cu tot, otetul, supa, ciupercutele si verdeturile aromate. Se asezoneaza dupa gust. Se da in clocot, apoi se acopera caserola si se lasa la fiert circa 2 ore, pana ce carnea se face frageda. Se ia vasul de pe foc si se pastreaza cald cat timp se gateste mamaliga.
Se prepara mamaliga conform instructiunilor de pe ambalaj, pana ce se face omogena si groasa. Se amesteca cu branza ricotta si cu rozmarinul si se continua amestecarea, pe flacara mica, pana ce branza este total absorbita.
Se imparte mamaliga intre 4 farfurii calde, iar alaturi de ea se asaza ostropelul. Se serveste imediat.


Share