Oua a la grecque

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Oua a la grecque
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 oua 2 rosii decojite 1 ceapa medie, tocata marunt 2 felii jambon, taiat bucatele 1 lingura unt 1/2 lingura faina 1/2 cana vin alb 2 linguri branza rasa 1 lingurita suc de lamaie 4 felii de branza feta sare piper patrunjel tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se unge cu unt o tava de cuptor si se asaza pe ea rosiile taiate in doua.
Intr-o tigaie, se caleste ceapa in unt topit. Se adauga jambonul si faina si se amesteca bine. Se sareaza, se pipereaza si se stropeste cu vin. Se adauga branza rasa; se amesteca bine.
Se varsa continutul tigaii peste rosiile din tava. Se da tava la cuptor timp de 10 minute. Se scoate din cuptor.
Intre timp se prepara ouale. Intr-o cratita se varsa 3 pahare de apa si zeama de lamaie. Cand da in clocot, se sparg ouale unul cate unul si se gatesc in apa. Cand sunt facute, se scot ochiurile cu o spumiera si se asaza cate un ou peste fiecare jumatate de rosie din tava; deasupra oului se asaza o felie de branza. Se da din nou tava la cuptor ca sa se gratineze.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.