Oua aromate cu ceai

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Oua aromate cu ceai
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o mancare foarte comuna in China. Comerciantii stradali adesea tin prea mult ouale in apa fierbinte, si de aceea galbenusul lor devine gri. Aceasta reteta marmoreaza frumos albusul, iar galbenusul isi pastreaza culiarea galben-portocalie.
stelute
Ingrediente : 6 oua de gaina (sau 12 de prepelita) 500 ml apa 2 linguri frunze de ceai negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se da apa in clocot intr-o cratita. Se fierb ouale 10 minute. Se scot apoi din apa si se crapa incet coaja, cu spatele unei linguri.
Se da din nou apa in clocot si se fierb 5 minute, la foc mic, frunzele de ceai. Se inchide focul. Se pun ouale in ceai si se lasa pana ce se raceste ceaiul.
Se servesc ouale intregi, la micul dejun, sau ca parte a unei mese din timpul zilei.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.