Oua Benedict

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Oua Benedict
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 oua mari 6 felii de sunca 3 chifle 3 linguri unt sos Hollandaise (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : americana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Intr-o cratita medie se incalzeste apa (strat de cca. 10 cm inaltime); se da in clocot, apoi se reduce flacara. Se sparge fiecare ou cu mare grija si se adauga in apa clocotita. Se lasa ouale sa fiarba pana ce sunt facute (cca. 5 minute).
In timp ce ouale fierb in apa, se rumeneste sunca pe ambele parti, intr-o tigaie cu putin ulei.
Se despica chiflele in jumatate si se unge fiecare jumatate cu unt. Se pune pe fiecare jumatate de chifla cate o felie de sunca rumenita. Peste sunca se adauga cate un ou ochi. Se acopera cu sos Hollandaise si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Hollandaise in stil creol
Ingrediente : 6 galbenusuri de ou, batute bine 1 1/4 cana unt topit sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust piper Cayenne macinat (sau boia iute), dupa gust 1 lingura zeama de lamaie
Indicatii : Se combina ouale si 1 1/2 lingura apa. Se bate amestecul cu un tel, in bain marie (apa din bain marie trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca).
Se adauga incet untul si se bate pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se adauga sarea, piperul si pudra de Cayenne. La urma, se adauga zeama de lamaie.