Oua Hussarde

Cautare:
SMS Fotbal
/ fel principal
Oua Hussarde
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 oua 1 cana sos Hollandaise (vezi reteta mai jos) 1 cana sos Marchand de Vin (vezi reteta mai jos) 8 felii mari de jambon prajit, calde 8 felii de rosie, cca. 5 mm grosime 2 lingurite ulei de masline 4 chifle de secara, taiate in jumatate boia iute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incalzeste sosul Hollandaise in bain marie. Sosul Marchand de Vin se incalzeste intr-o cratita separata, la foc mic, sau la microunde.
Se incinge o tigaie, sau gratar, se asaza pe ea feliile de rosie si se stropesc cu ulei; se frig pana incep se se rumenesc putin, cca. 3 minute. Se pun apoi deoparte.
Ambele sosuri, feliile de sunca si cele de rosii trebuie mentinute calde.
Intr-o oala se fierb ouale (nu trebuie sa stea ingramadite, de aceea se fierb in doua transe) timp de 3-5 minute, la foc foarte mic. Se scot din apa cu o spumiera.
Se servesc astfe: pe fiecare jumatate de chifla se intinde o feliuta de jambon, se acopera cu sos Marchand de Vin, se pune o felie de rosie, apoi un ou fiert. Se toarna deasupra sos Hollandaise si se presara cu boia.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Hollandaise in stil creol
Ingrediente : 6 galbenusuri de ou, batute bine 1 1/4 cana unt topit sare, dupa gust piper alb macinat, dupa gust piper Cayenne macinat (sau boia iute), dupa gust 1 lingura zeama de lamaie
Indicatii : Se combina ouale si 1 1/2 lingura apa. Se bate amestecul cu un tel, in bain marie (apa din bain marie trebuie sa fie fierbinte, dar sa nu clocoteasca).
Se adauga incet untul si se bate pana ce sosul incepe sa se ingroase. Se adauga sarea, piperul si pudra de Cayenne. La urma, se adauga zeama de lamaie.
Sos Marchand de Vin in stil creol
Ingrediente : 3 linguri unt 3 linguri faina 1/2 cana ceapa tocata 1/2 cana ciupercute proaspete, tocate 1 rosie, curatata de coaja si de seminte, tocata 1 catel de usturoi tocat 1 bucata de radacina de telina, tocata 2 linguri patrunjel proaspat, tocat 2 foi de dafin 1/4 lingurita cimbru uscat 1 cana vin rosu 1 cana zeama de carne de vita (se pot folosi si cubulete de concentrat) sare piper negru macinat
Indicatii : Intr-o cratita se topeste untul si se adauga faina, ca sa se faca un roux (rantas). Se gateste pana ce mixtura devine de culoare maronie (cca. 18 minute), apoi se adauga ceapa si ciupercutele. Se amesteca bine.
Se adauga restul ingredientelor si se fierbe, la foc mediu, 45 de minute.