Ourta cu fistic

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / patiserie
Ourta cu fistic
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Ourta este un popular produs al patiseriei tunisiene, o gustoasa combinatie de influente turcesti, grecesti si andaluze.
stelute
Ingrediente : 150 g migdale 150 g alune 50 g seminte de pin 500 g zahar 1 lamaie 2 linguri de apa de trandafiri 100 g unt 12 foi de aluat 50 g fistic macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se prajesc migdalele, alunele si semintele de pin, separat, intr-o tava, in cuptor. Se macina apoi, grosier, migdalele si alunele intr-un blender. Semintele de pin se pun deoparte, intregi.
Se toarna zaharul si un pahar cu apa intr-o cratita. Se stoarce lamaia in cratita. Se gateste la foc iute, pana ce se dizolva zaharul si se obtine un sirop. Se ia cratita de pe foc si se adauga, amestecand bine, apa de trandafiri.
Se unge o forma de cuptor cu unt topit. Se asaza o foaie de aluat, la baza formei, se unge si aceasta cu unt. Se asaza o alta foaie peste cea dintai si se unge, de asemenea, cu unt.
Se presara o parte dintre migdalele si alunele macinate peste a doua foaie de aluat. Se presara apoi cateva seminte de pin intregi. Se asaza o alta foaie de aluat si se unge cu unt, se presara cu migdale si alune macinate, apoi cu seminte de pin si tot asa, pana se termina ingredientele. Ansamblul se termina cu o foaie de aluat, unsa cu unt.
Se da la cuptor ourta timp de 10 minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta. Se scoate apoi din cuptor si se stropeste cu siropul preparat mai inainte.
Cand ourta a absorbit tot siropul, se rastoarna cu grija pe un platou. Se presara cu fisticul macinat si cu restul de migdale si alune pisate si seminte de pin.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.