Pachetele cu crab si ghimbir

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pachetele cu crab si ghimbir
Reteta adaugata de : santiago
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 cutie carne alba de crab, circa 170 g, bine scursa 1 cutie castane de apa, circa 225 g, scurse si tocate 1 cutie boabe de porumb, circa 200 g, scurse 4 cepe verzi, tocatet, 1 lingura radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri vin de orez Shiaoxing 2 linguri ulei de alune 1 lingura ulei de susan 6 foi de placinta, circa 50 x 30 cm fiecare, circa 225 g in total 1 lingura seminte de susan sare si piper ceapa verde, pentru ornat sos dulce de ardei iute (sau sos de soia, sau sos dulce-acrisor), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se combina intr-un castron carnea de crab cu castane de apa, porumb, ceapa verde, ghimbir, ardei iute rosu si vin de orez; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Se amesteca uleiurile de alune si de susan intr-o cana.
Se ruleaza lejer, pe latura mai scurta, cele 6 foi de placinta impreuna. Folosind un cutit ascutit, se taie rulourile transversal, in 3 bucati egale. Se acopera cu folie de plastic 2 dintre rulourile scurte astfel obtinute, ca sa nu se usuce. Al treilea rulou se deruleaza, iar una dintre cele 6 fasii se scoate; restul de pun deoparte, acoperite cu folie de plastic.
Se intinde fasia de placinta pe o suprafata de lucru plata, cu capatul scurt aproape, si se unge cu putin din amestecul de uleiuri. Se pune o lingurita cu varf din umplutura de crab aproape de marginea fasiei, langa coltul din dreapta al laturii mai scurte, si se impatureste fasia pe diagonala, peste umplutura. Se continua impaturirea pe diagonala, pana ce se ajunge la capatul fasiei si se obtine un pachetel triunghiular. Se asaza pachetelul pe o tava de copt, cu partea unde este ultima imbinare in jos.
Se repeta operatiunea cu restul de fasii de aluat, scotandu-le din folia de plastic doar in momentul in care se folosesc, pana ce este folosita toata umplutura de crab.
Se unge partea superioara a pachetelelor cu restul de amestec de uleiuri si se presara cu seminte de susan. Se coc 12-13 minute, pana ce pachetelele se fac crocante si se rumenesc.
Se transfera pachetelele pe un grilaj metalic si se lasa sa se raceasca incet. Intre timp, se despica varfurile cepelor verzi pentru a forma „bidinele”, pentru ornat. Se servesc pachetelele calde, pe o tava ornata cu bidinele de ceapa verde, alaturi de un mic castronel cu sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.