Pachetele de omleta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pachetele de omleta
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 oua mari 4 linguri de apa 2 ardei iuti rosii, mari, curatati de seminte si tocati 1/2 lingurita de sare 1 lingura de ulei de alune 4 cepe verzi, tocate 2 linguri de pasta de curry rosie (vezi reteta mai jos) 2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati cubulete 120 g ciuperci shiitake, tocate coriandru tocat, mpentru ornat arpagic tocat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se bat ouale cu apa, ardei iuti si sare. Se toarna un sfert din aceasta mixtura intr-o tigaie de 20 cm diametru si se gateste la foc mic pana ce se incheaga. Se lasa omleta sa alunece din tigaie pe o farfurie. Se repeta operatiunea cu celelalte 3 sferturi de mixtura de oua.

Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry ceapa verde si pasta de curry timp de 1-2 minute. Se adauga carnea si ciupercile si se stir-fry 4 minute, pana ce carnea este gatita.

Se imparte mixtura de pui, in mod egal, intre cele 4 omlete, asezand-o in centrul acestora. Se impaturesc lateralele omletelor peste umplutura, ca sa se obtina un pachetel de forma patrata. Se pun omletele, cu partea imbinarii in jos, intr-un singur strat, in sita unui steamer. Se acopera cu un capac si se gatesc 4-5 minute deasupra unei oale in care clocoteste apa. Se transfera pachetelele pe farfurii incalzite, se presara cu verdeturi tocate si se servesc imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.