Pachetele de primavara cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pachetele de primavara cu creveti
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
Este o reteta simpla, dar care necesita rabdare si indemanare. Se pot folosi si umpluturi pe baza de carne de porc, pui, tofu etc.
stelute
Ingrediente : 12 creveti medii prefierti (de culoare roz), decorticati si taiati in jumatate, pe lungime 100 g vermicelli de orez 12 foi de salata verde 12 frunze proaspete de menta 12 fire de arpagic chinezesc (sau arpagic simplu - chive), rupte in 3 bucati 12 foi de hartie de orez, de 23 cm diametru sos de fasole (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se gatesc taiteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie, folosind o foarfeca, la dimensiuni mai mici.
Se indeparteaza cozile foilor de salata si vinisoarele mai tari. daca sunt mari, se taie ca sa aiba o latime de 5 cm.
Se inmoaie hartia de orez, foaie cu foaie, intr-o oala cu apa, foarte rapid. Nu se lasa la inmuiat, se trece doar prin apa cateva secunde, se tamponeaza cu servetele de hartie, ca sa se stearga de apa si se intinde pe un prosop umed. Nu se umezeste prea tare, caci se va rupe si nu va adera bine la rulare. Inmuierea lor pe prosop poate dura de la 15 secunde, pana la cateva minute. Se folosesc imediat dupa ce s-au inmuiat.
Se pun hartiile de orez pe suprafata de lucru si se asaza cate o frunza de salata in centrul ei. Se adauga in centrul ei doua jumatati de crevete, (pe partea taiata, ca spinarile lor sa se poata vedea prin hartie atunci cand sunt servite rulourile), cate 3 bucatele de arpagic 9acestea trebuie sa depaseasca marginea ruloului cu 2-3 cm), cate o frunza de menta si o portie de taitei.
Se impaturesc peste umplutura cele doua parti laterale ale foii de orez. Se impatureste apoi partea cea mai apropiata de maini, acoperind colturile deja impaturite. Se ruleaza foaia spre marginea libera (cea departata de corp), fixand lateralele, in acelasi timp, ca sa nu se desfaca.
Se continua rularea pana ce umplutura este bine inchisa.
Pe masura ce se pregatesc rulourile, se acopera cu o folie de plastic ca sa nu se usuce.
Se servesc rulourile cu sos de fasole, sau cu alt sos picant, dupa preferinta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos de fasole
Ingrediente : 1 lingura de otet de orez (sau otet de vin alb) 2 linguri de ceapa, tocata marunt 90 ml smantana de cocos 90 g pasta de fasole, sau boabe de fasole soia din cutie, sfaramate cu o furculita 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 2 linguri de zahar 2 linguri de alune prajite, tocate
Indicatii : Se amesteca intr-o craticioara otetul si ceapa. Se da mixtura in clocot si se fierbe pana ce lichidul aproape s-a evaporat. Se adauga smantana de cocos si se da in clocot. Se adauga fasolea si se gateste, amestecand constant, timp de 1 minut.
Se adauga ardeii iuti si zaharul si se gatesc circa 2 minute, amestecand, pana ce zaharul s-a dizolvat.
Se ia craticioara de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se presara sosul cu alune si se serveste.