Pachetele de primavara cu taitei si ciuperci

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Pachetele de primavara cu taitei si ciuperci
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa mica, tocata marunt 225 g ciupercute, tocate 1 lingura de pasta de curry rosu (vezi reteta mai jos) 1 lingura de sos de soia 1 lingura de sos de peste 8 foi de aluat pentru pachetele de primavara, patrate ulei pentru prajit 225 g taitei de orez 2 catei de usturoi, tocati 6 cepe verzi, tocate 1 ardei gras rosu, curatat si tocat 1 lingura de seminte de coriandru, macinate 1 lingura de seminte de chimen, macinate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge 1 lingura de ulei de alune intr-un wok si se stir-fry ceapa si ciupercile, pana ce se rumenesc si sunt crocante. Se adauga pasta de curry, sos de soia si sos de peste si se continua 2-3 minute. Se ia wok-ul de pe foc.

Se pune a opta parte din umplutura de-a curmezisul unei foi de aluat. Se ruleaza foaia, impaturind marginile peste umplutura, ca s-o inchida perfect.

Se incinge uleiul pentru prajit intr-un wok si se prajesc (deep-fry) rulourile de primavara, cate 4 odata, pana ce se rumenesc si se fac crocante. Se scurg pe prosoape de hartie si se pastreaza la cald.

Intre timp, se pun taiteii intr-un castron cu apa clocotita si se lasa la inmuiat 3 minute, sau conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se incinge restul de ulei de alune intr-un wok si se stir-fry usturoiul, ceapa verde si ardeiul gras timp de 2-3 minute. Se adauga coriandrul si chimenul, apoi se scurg taieii si se adauga in wok. Se amesteca bine si se servesc pe farfurii individuale, deasupra lor punandu-se cate 2 pachetele crocante.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.