Pachetele de primavara cu umplutura de orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / cereale
Pachetele de primavara cu umplutura de orez
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 24 foi de aluat din orez, congelate 200 g orez cu bob rotund 3 cepe verzi, tocate marunt 3 catei usturoi, tocati marunt 1 gogosar rosu mic, taiat cubulete mici 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat marunt 3 linguri ulei de arahide 2 lingurite ulei de susan ulei vegetal pentru prajit 1 lingurita zahar 1/2 lingurita piper de Cayenne (sau boia iute) 1 lingurita pasta de creveti 1 albus de ou sare piper negru macinat frunze proaspete de busuioc, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se asaza pe o masa de bucatarie 2 foi de aluat, una peste cealalta.
Se incing cele 3 linguri de ulei de arahide intr-un wok si se calesc 2 minute usturoiul, ceapa verde, gogosarul si ardeiul iute. Se adauga orezul, se amesteca bine si se prajeste impreuna cu amestecul de mai sus inca 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare, piper, zahar, pasta de creveti, pudra de Cayenne si uleiul de susan. Se amesteca bine, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se intinde umplutura peste foile de aluat, in strat uniform.
Se bate albusul si se ung cu el marginile foilor, apoi se ruleaza si se fac pachetele.
Se incinge uleiul pentru prajit in wok si se prajesc pachetelele de aluat pana capata o culoare aurie. Se scot, se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie si se asaza pe un platou. Se orneaza cu frunze de busuioc.
Se pot acompania cu diferite sosuri sau dipuri.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.