Pachetele de primavara moi, cu carne de porc si creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pachetele de primavara moi, cu carne de porc si creveti
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 115 g tofu tare 3 linguri de ulei de alune 1 lingurita usturoi tocat marunt 55 g carne slaba de porc taiata fasiute subtiri 115 g creveti cruzi, decorticati si curatati 1/2 morcov mic taiat julienne 55 g muguri de bambus din cutie, taiati julienne 115 g varza, taiata fideluta 55 g mazare verde mangetout, tocata 1 ou facut omleta si taiat fasiute subtiri 1 lingurita sare 1 lingurita sos de soia light 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1/4 lingurita piper alb 20 de foi de aluat moale pentru pachetele de primavara (vezi reteta mai jos) sos iute, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 20 pachetele Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se taie tofu felii subtiri, pe orizontala, si se prajesc intr-un wok fierbionte,cu 1 lingura de ulei, pana se rumenesc. Se taie fasiute subtiri si se pun deoparte.
Se mincinge uleiul ramas si se stri-fry usturoiul 1 minut. Se adauga carnea de porc si se gateste similar 1 minut, apoi s eadauga crevetii si se gatesc si ei 1 minut. Unul cate unul, amestecand dupa fiecare, se adauga urmatoarele ingrediente: morcovul, mugurii de bambus, varza, mazarea, tofi si fasiile de omleta. Se asezoneaza cu sare, sos de soia, vin de orez si piper alb. Se amesteca pe foc iute inca 1 minut, apoi se rastoarna mixtura intr-un castron.
Se unge fiecare clatita cu putin sos iute, se pune o lingurita cu varf de umplutura catre partea de jos a clatitei circulare. Se ruleaza partea de jos peste umplutura, se impatureste in laterale, apoi se continua rularea cu mare grija.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Foi de aluat moale pentru pachetele de primavara
Ingrediente : 450 g faina de grau 1 lingurita sare 4 oua batute 450 ml apa rece 6 linguri de ulei de alune
Indicatii : Se amesteca faina cu sare si se cerne intr-un castron mare. Se faca in centrul castronului o adancitura; se adauga in ea ouale. Se incorporeaza apa, treptat, amestecand continuu, pana se formeaza un aluat omogen si gros. Se adauga uleiul si se incorporeaza treptat, amestecand continuu.
Se incinge o tigaie neaderenta de 15 cm diametru. Se pune in tigaie aluatul, cam 50 ml odata, si se scutura tigaia ca sa se intinda si sa acopere fundul tigaii. Se coace pana ce marginile clatitei incep sa se desprinda de fundul tigaii. Se asaza clatitele stiva, una peste alta, dupa care se folosesc la prepararea pachetelelor de primavara.