Pachetele de primavara prajite

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pachetele de primavara prajite
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Aveti grija ca wok-ul in care prajiti pachetelele sa nu fie umplut cu ulei mai mult de o treime, caci acesta se umfla si isi dubleaza volumul cand se prajesc alimentele, ceea ce il poate face sa stropeasca si sa ia foc.
stelute
Ingrediente : 6 ciuperci negre, uscate 15 g ciuperci urechi-de-lemn uscate, sau 30 g proaspete 50 g taitei de celofan (de fasole soia) 250 g mapi, curatat de coaja si ras 1 ceapa, taiata fideluta 100 g muguri de fasole soia, din cutie, spalati si scursi 2 cepe verzi, tocate marunt 250 g carne slaba de porc, tocata 1 ou, batut 1 lingurita de piper negru, macinat 45 de foi de hartie de orez, de 23 cm diametru 1 lingurita de zahar dizolvata in 250 ml apa 1 lingura de faina dizolvata in 2-3 linguri de apa 4-6 cani de ulei, pentru prajit foi se salata verde, pentru servit sos nuoc cham (vezi reteta mai jos), pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : vietnameza Grad de dificultate: mediu Cantitate : 30 bucati Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se inmoaie ciupercile negre in apa fierbinte, timp de 20 de minute, dupa care se scurg si se storc ca sa elimine tot lichidul. Se taie tulpinile tari cu o foarfeca, sau cu un cutit ascutit. Se taie palariile julienne si se pun deoparte. Daca se folosesc ciuperci urechi-de-lemn uscate, se inmoaie separat si se schimba apa de cateva ori, ca sa se indeparteze praful, apoi se scurg ca sa elimine lichidul. Ciupercile urechi-de-lemn proaspete se spala si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie; se indeparteaza apoi cotorul tare, iar palariile se taie julienne.

Se inmoaie taiteii de celofan in apa fierbinte, dar nu clocotita, timp de exact 1 minut, dupa care se scurg. Se clatesc apoi cu apa rece, pentru a stopa procesul de gatire. Se foloseste foarfeca de bucatarie pentru a ii taia la dimensiunea dorita.

Se sterg napii si ceapa cu prosoape de hartie, pentru a indeparta umezeala. Se taie mugurii de fasole in bucati de 1,5 cm lungime. Se pun deoparte vegetalele, impreuna cu ceapa verde.

Intr-un castron, se amesteca bine carnea de porc cu vegetale si taitei. Se adauga oul si se amesteca din nou, dupa care se asezoneaza cu sare si piper.

Se inmoaie fiecare foaie de hartie de orez, in mixtura de apa cu zahar, una cate una, trecandu-le prin apa doar cateva secunde, dupa care se tamponeaza cu un prosop curat si se intind pe o suprafata plata, pe un alt prosop curat si umezit. Nu se inmoaie prea tare, caci acest lucru le face sa se rupa si nici nu vor mai adera la umplutura cand se ruleaza. Se vor inmuia pe prosop, acest proces durand intre 15 secunde si 1-2 minute. Se folosesc imediat dupa ce s-au inmuiat, rulandu-le in jurul unei cantitati de 2-3 linguri de umplutura, dupa care se ruleaza.
Ca sa se ruleze se taie, de la 15 foi, treimea superioara si inferioara, ca sa se obtina doua semilune cu baza dreapta. Aceste bucati se intind la partea de jos a cate unei foi intregi de hartie de orez, ca sa o ranforseze. Partile centrale ale foilor taiate se pot pastra pentru alte retete, sai se pot decupa din ele, cu o foarfeca, alte semilune.
Umplutura se asaza in jumatatea inferioara a foilor intregi, putin mai jos de centrul foii. Se preseaza cu grija, ca sa capete o forma cilindrica. Se impatureste partea inferioara a foii peste umplutura, apasand incet ca sa iasa bulele de aer ce altfel ar sparge foaia in timpul prajirii. Se impaturesc apoi cele doua laterale, presand ca sa se fixeze muchia, apoi se ruleaza si se preseaza usor foaia de orez ca sa inchida ruloul. Se unge marginea superioara a foii cu putin amestec de apa cu faina, ca sa se sigileze ruloul. Rulourile ar trebui sa aiba ccam 5 cm lungime si 2 cm diametru. Se acopera lejer cu folie de plastic, ca sa se previna uscarea cat timp de pregatesc toate pachetelele.
Se incinge uleiul intr-un wok, asezat intr-un strat de 10 cm grosime, pana la 170 °C si se prajesc in transe rulourile 5 minute, pana ce se fac crocante si se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se scurg de ulei pe prosoape de hartie. Se pastreaza calde, in cuptorul incalzit si mentinut la cea mai mica gradatie, pana ce se prajesc toate pachetelele.
Cand se servesc, se infasoara in foi de salata verde si se inmoaie in sos nuoc cham.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos nuoc cham
Ingrediente : 4 catei de usturoi 2 ardei iuti rosii, de dimensiune medie 60 g zahar 2 limete, sucul de la 125 ml sos de peste 200 ml apa
Indicatii : Se piseaza intr-o piua usturoiul si ardeii iuti pana se obtine o pasta. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana ce se dizolva zaharul.
Ca alternativa, se pot procesa ingredientele intr-un blender.
Sosul se consuma, de preferinta, in aceeasi zi, sau in ziua urmatoare.