Pachetele de tortillas

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pachetele de tortillas
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 700 g rosii 4 linguri de ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mare, tocata marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 2 lingurite de seminte de chimen 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte si tocati marunt 2 linguri de pasta de rosii 1 cubulet de concentrat de supa de legume 200 g porumb din cutie, scurs 1 lingura de coriandru tocat 120 g branza Cheddar, rasa 8 tortillas de grau (vezi reteta mai jos) frunze proaspete de coriandru, pentru ornat salata verde si smantana, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun rosiile intr-un castron termorezistent, se adauga apa clocotita pana le acopera si se lasa 3 minute. Se scot cu o spumiera si se pun in alt castron cu apa rece, unde se lasa 1 minut. Se scurg bine, se fac doua crestaturi in cruce pe fundul fiecareia si se decojesc. Se indeparteaja cojile si semintele si se toaca marunt.
Se incinge jumatate din ulei intr-o tigaie si se prajeste ceapa, impreuna cu usturoiul si chimenul, timp de 5 minute, pana ce se inmoaie. Se adauga ardeii iuti, rosiile si pasta de rosii, amestecand bine.
Se sfarama cubuletul de supa in tigaie, se amesteca bine si se gateste mixtura timp de 5 minute, pana ce ardeii iuti se fac moi; se adauga apoi porumbul si coriandrul si se amesteca pe foc pana ce mixtura este fierbinte. Se pastreaza cald continutul tigaii.
Se presara branza rasa pe fiecare tortilla, in mijloc. Peste branza se pun apoi 1-2 linguri din mixtura de rosii din tigaie. Se impatureste partea de jos a tortillei, apoi cele doua laterale si se inchide indoind partea de sus, ca un plic.
Se incinge restul de ulei int-o tigaie si se prajesc pachetelele timp de 1-2 minute, pe fiecare parte, pana se rumenesc bine. Se scot cu grija, folosind o spumiera, si se scurg pe prosoape de hartie. Se servesc fierbinti, ornate cu frunze de coriandru, foi de salata taiate fasiute si smantana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Tortillas de grau
Ingrediente : 500 g faina 1/2 lingurita de praf de copt un praf de sare 100 g untura 20 ml apa
Indicatii : Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare. Se adauga untura si se freaca bine cu faina, apoi se adauga apa, treptat, si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se framanta aluatul, pe masa de bucatarie presarata cu faina, timp de 15-20 de minute, pana se face elastic. Se impinge cu podul unei palme, cu cealalta fixand aluatul ca sa nu alunece pe spatiul de lucru.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si se ruleaza ca niste bile, folosind palmele. Cat timp se lucreaza, se acopera bucatile de aluat cu folie transparenta, ca sa nu se usuce.
Se intinde fiecare bila de aluat pe o suprafata presarata cu faina, in asa fel incat sa se obtina un cerc cu diametrul de 30 cm.
Se incinge o tigaie, sau un gratar, la foc mediu. Se frige fiecare tortilla, una cate una, fara grasime, timp de 45-60 de secunde, pana ce suprafata incepe sa faca basici si se rumeneste putin. Se verifica ridicand-o putin cu o spatula. Se intoarce apoi, folosind spatula, si se frige inca un minut, pe cealalta parte.
Se invelesc tortillas cu un servet de panza curat ca sa se pastreze moi si calde, pana ce se prepara celelalte.
Tortillas de grau se reincalzesc stropite cu cateva picaturi de apa, apoi se invelesc in folie de aluminiu si se pun in cuptor, la 140 °C, timp de 10 minute. Sau, se invelesc in folie de plastic si se pun in cuptorul cu microunde timp de 20-25 de secunde, la gradatia MAXIM.