Pad Thai

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / paste
Pad Thai
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Este, probabil, cea mai celebra reteta a bucatariei thailandeze, un fel de zi cu zi, oferit si de marile restaurante, si de bucatarii stradali.
stelute
Ingrediente : 225 g taitei de orez, grosi 2 linguri de ulei de alune 2 catei de usturoi, tocati 2 ardei iuti rosu, curatati de seminte si tocati 175 g file de porc, feliat subtire 120 g creveti cruzi, decojiti si tocati 8 fire de arpagic chinezesc, tocat 2 linguri de sos de peste 1 limeta, sucul de la 2 lingurite de zahar de palmier, sau zahar brun 2 oua, batute 120 g muguri de fasole 4 linguri de coriandru proaspat, tocat 120 g alune nesarate, tocate + o cantitate pentru ornat ceapa prajita, crocanta, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se inmoaie taiteii 10 minute in apa calda, se scurg si se pun deoparte.
Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry 2-3 minute usturoiul, ardeii iuti si carnea de porc. Se adauga crevetii si se continua alte 2-3 minute.
Se adauga arpagicul si taiteii, se acopera wok-ul si se gatesc 2 minute. Se adauga sos de peste, suc de limeta, zahar si oua. Se gateste, amestecand frecvent pentru a incorpora ouale.
Se adauga mugurii de fasole, coriandrul si alunele si se amesteca rapid. Se serveste mancarea presarata cu ceapa prajita si alune tocate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.