Pafesen

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / prajituri
Pafesen
Reteta adaugata de : Radu
Voteaza reteta :
Pafesen este o specialitae austriaca si consista in senviciuri cu gem de prune, tavalite prin faina, lapte, ou si pesmet si apoi prajite.
stelute
Ingrediente : 6 felii de paine alba (doar miezul) 3/4 cana gem de prune 5 linguri faina 2/3 cana lapte 2 oua 2 linguri smantana un varf de cutit sare 1/2-2/3 cana pesmet 6 linguri ulei 5 linguri zahar 1/2 lingurita scortisoara pudra
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : austriaca Grad de dificultate: usor Cantitate : 3 portii Durata : 0 ore 20 minute
Indicatii :

Se amesteca zaharul cu scortisoara. Se ung trei felii cu gem de prune, apoi se asaza deasupra fiecaruia cate o felie neunsa; se obtin 3 sandviciuri duble. Se apasa ca sa stea fixe, apoi se dau prin faina cat sa se acopere uniform pe ambele parti. Se stropesc uniform cu lapte si se lasa cateva minute ca sa se absoarba.
Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se bat ouale cu smantana si sare.
Se inmoaie sandviciurile mai intai in mixtura de ou, apoi se tavalesc in pesmet si se prajesc imediat, la foc mediu.
Se presara cu zahar si scortisoara si se servesc calde.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.