Pahd Nuea – Vita stir-fry

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Pahd Nuea – Vita stir-fry
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 2 cepe rosii medii, faliate subtire 2 catei de usturoi, tocati 3 cm bucata de ghimbir, taiat firisoare subtiri 2 fileuri de vita, circa 125 g fiecare, taiate fasiute subtiri 1 ardei gras verde, curatat si taiat fasiute subtiri 150 g muguri de bambus, din cutie 115 g muguri de fasole, din cutie 2 linguri de pasta Magic (vezi reteta mai jos) 1 lingura de pasta rosie de curry (vezi reteta mai jos) 5-6 fire de coriandru proaspat, tocate cateva fire de busuioc orez fiert, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare. Se stir-fry ceapa, usturoiul si ghimbirul timp de 1 minut. Se adauga fasiutele de carne si se prajesc la foc iut pana ce se rumenesc uniform. Se adauga legumele si cele doua paste si se gatesc 2-3 minute, amestecand continuu.
Se adauga coriandrul tocat si busuiocul si se serveste imediat, alaturi de orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta Magic
Ingrediente : 1 capatana de usturoi, curatata, cateii tocati 1 legatura de coriandru proaspat, tocat 1 radacina de coriandru, tocata 55 g boabe de piper alb
Indicatii : Se piseaza usturoiul cu frunzele si radacina de coriandru si boabele de piper intr-o piua (sau se proceseaza cu un blender) pana ce se obtine o pasta cat mai omogena.
Pasta rosie de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 2 lingurite de pasta de creveti 12 ardei iuti rosii, uscati, tocati 2 salote, tocate 8 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 4 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.