paine / dospita
Paine Carasau
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 kg faina speciala pentru paste (durum)
10 g drojdie
1 lingura sare nerafinata
500 ml apa
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se dizolva drojdia in putina apa calda.
Se dizolva sarea in 500ml apa calda.
Se amesteca drojdia cu faina apoi se toarna treptat apa sarata, se framanta pana se obtine un aluat moale, umed si bine legat. Se formeaza chifle de circa 8 cm. Se lasa la crescut intr-un loc uscat circa 4 ore. Se intind chiflele cu ajutorul unui facalet pe o suprafata plana presarata cu faina. Se obtin blaturi de aproximativ 2-3 mm grosime si 40 cm diametru. Se coc blaturile in cuptor incins pana acestea aproape ca-si dubleaza grosimea. Se separa partea superioara de cea inferioara. Se introduc din nou in cuptor si se coc pana devin crocante si uscate.