paine / dospita
Paine cu scortisoara , vanilie si stafide
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Ingrediente :
1 cana cu zahar alb
1/4 cana supa la temperatura camerei (sau 1/2 cub concentrate supa dizolvat in 1/4 cana apa calda)
2 oua
1 cana lapte
2 linguri otet alb (amestecat cu lapte)
1 1/2 lingurite vanilie
2 cani faina
1/2 lingurita sare
1 1/2 linguri zahar brun (topping)
1 1/2 linguri scortisoara pudra (topping)
1 lingurita praf de drojdie
stafide (dupa gust)
click pentru a mari imaginea
Indicatii :
Se amesteca bine zaharul cu supa.
Se adauga ouale intregi si apoi restul ingredientelor cu exceptia celor pentru topping.
Se unge si se tapeteaza cu faina o forma de paine (tava cozonac).
Se amesteca ingredientele care se vor pune deasupra.
Se asaza in tava jumatate din cantitatea de aluat.
Se presara jumatate din amestecul ce se utilizeaza deasupra si jumatate din stafide.
Se pune restul de aluat in tava si se presara cu restul de amestec de zahar brun si scortisoara si restul de stafide.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180C pana capata culoarea aurie.
Se poate servi calda, unsa cu unt.