Paine de porumb cu susan

Cautare:
SMS Fotbal
paine / dospita
Paine de porumb cu susan
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 55 g rosii uscate la soare (ambalate uscat) 100 g faina de grau 100 g faina de porumb fina 1 lingura de praf de copt 1/4 lingurita de sare 1 ou mare 200 ml lapte 3 linguri de ulei de porumb 1 cutie de boabe de porumb, circa 200 g 1 ardei gras verde, curatat de seminte si taiat cubulete mici 1 lingura de seminte de susan
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 9 bucati Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se pun rosiile uscate la soare intr-un castronel termo-rezistent; se toarna apa clocotita peste ele. Se lasa la inmuiat 30 de minute, sau pana cand se umfla si devin foarte fragede. Se scurg bine si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie, apoi se taie bucatele, folosind foarfeca de bucatarie.
Se incalzeste cuptorul la 220 °C. Se unge cu ulei o forma de copt patrata si adanca, cu latura de 18 cm si se captuseste cu hartie pergament. Se unge hartia cu ulei. Se pune forma de copt deoparte.
Intr-un castron mare se amesteca faina de grau, faina de porumb, praful de copt si sarea. Intr-un castron separat se bate putin oul, apoi se adauga laptele, uleiul si boabele de porumb si se amesteca bine de tot. Se toarna aceasta mixtura in primul castron. Se adauga rosiile uscate la soare si ardeii grasi si se amesteca bine. Se toarna mixtura in tava de copt, se intinde in strat uniform si se presara deasupra cu seminte de susan.
Se coace painea 25-30 de minute, pana ce este frumos crescuta si rumenita. Se incearca daca este facuta, introducand o scobitoare in centrul ei – trebuie sa iasa afara curata, fara pic de mixtura lipicioasa pe ea. Daca painea nu este facuta, se mai coace 5 minute, apoi se verifica inca o data.
Se lasa painea sa se raceasca 15 minute, in tava, apoi se rastoarna pe un grilaj metalic. Se serveste calda, sau rece, taiata patrate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.