gustari / reci
Paine de secara cu rosii si usturoi
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
Ingrediente :
4 paini de secara mici, rotunde, taiate in jumatate
8 linguri ulei de masline extra virgin
2 rosii mari, coapte, feliate
4 catei usturoi, tocati
100 g peste fiert, sfaramat
100 g branza Feta, maruntita
1/2 cana masline negre
peste afumat (optional)
sare
piper
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica :
greceasca
Grad de dificultate:
usor
Cantitate :
4 portii
Durata :
0 ore 20 minute
Indicatii :
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se taie painile in jumatate si se umezesc painile cu apa rece. Se stropesc cu ulei de masline pe sectiunea taieturii si se lasa sa absoarba uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se astern pe o jumatate de paine feliile de rosii si bucatelele de peste, pe cealalta usturoiul.
Se asaza jumatatile de paine pe o tava de copt si se dau la cuptor cateva minute, pana se incing.
Se servesc cu masline si peste afumat.
Taguri :
paine de secara, ulei de masline, rosii, usturoi, peste, branza feta, masline, peste afumat, sare, piper
Raportare greseli de ortografie:
vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.