Paine din faina gram

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Paine din faina gram
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Faina gram, de culoare galben-pala, provine din chana dhal macinata, asemanatoare cu nautul, cunoscuta si sub denumirea de faina garbanzo, sau besan. Este un aliment de baza in bucataria indiana, cu o mare proportie de carbohidrati, dar fara gluten. Nu are nici o legatura cu faina graham.
stelute
Ingrediente : 3/4 cana cu faina de grau integrala (ata, sau faina pentru chapati) 1/2 cana cu faina gram 1/2 lingurita de sare 1 ceapa mica frunze proaspete de coriandru, tocate foarte marunt 2 ardei iuti verzi, tocati foarte marunt 2/3 cana cu apa 2 lingurite ghee (sau unt, sau ulei)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se cern impreuna cele doua tipuri de faina, intr-un castron. Se adauga sarea si se amesteca bine.
Se amesteca ceapa, coriandrul si ardeii iuti si se adauga in mixtura de faina. Se adauga apa si se amesteca pana ce se formeaza un aluat moale. Se acopera aluatul si se lasa la odihna circa 15 minute.
Se framanta aluatul 5-7 minute, pe o suprafata presarata cu faina. Se imparte aluatul in 8 portii egale. Se ruleaza fiecare portie pana se obtine un cerc (o lipie) de circa17-18 cm diametru.
Se pun lipiile, una cate una, intr-o tigaie si se frig la foc mediu, intorcandu-le de 3 ori si ungandu-le de fiecare data cu putin ghee. Se transfera apoi pe farfurii calde si se servesc fierbinti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.