Paine paraguayana de porumb

Cautare:
SMS Fotbal
paine / nedospita
Paine paraguayana de porumb
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Aceasta paine umeda este atat de gustoasa incat poate fi mancata ca atare. Gustul este mai bun cand este calda, mai ales unsa cu unt.
stelute
Ingrediente : 75 g unt 1 ceapa mare, tocata foarte marunt 400 ml lapte ne-degresat 225 g faina de porumb 175 g branza mozzarella, tocata 2 oua mari, separate sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : paraguayana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 1 kg Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
Folosind 15 g de unt se unge o forma de copt. Se topesc alte 25 g de unt intr-o cratita, la foc mic, si se caleste ceapa 5 minute, pana se inmoaie.
Se toarna in cratita laptele si se amesteca pana se incinge, fara a clocoti. Amestecand continuu, se adauga faina de porumb in flux constant. Se continua amestecatul pana ce mixtura este omogena.
Se ia cratita de pe foc si se adauga branza si untul ramas. Cand ambele s-au topit, se asezoneaza cu sare si piper.
Se bat albusurile intr-un castron, pana ce se leaga. Se incorporeaza galbenusurile in mixtura de porumb, apoi se adauga, amestecand continuu, albusurile.
Se toarna mixtura in forma de copt si se coace 35-40 de minute. Se rastoarna painea pe un grilaj metalic si se lasa sa se raceasca putin. Se taie felii si se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.